VERTIGO // Samostalna izložba Ive Bogdanović 
Iva Bogdanovć je mlada samouka umetnica rođena u Negotinu koja već duže vreme živi i stvara u Beogradu. Opus njenog stvaralaštva kreće se od brzih skica na papapiru manjih dimenzija, preko kompleksnih multimedijalnih izražaja pa do kolaža kombinovanih tehnika sa elementima digitalne dorade. Iva se bavi i oslikavanjem zidnih murala. Ona ostavlja i misteriozne nepotpisane grafite na skrivenim mestima grada, a obeležava ih znakom koji neodoljivo podseća na logo jednog poznatog brenda. Iva nam poručuje da je ono što je brendirano možda baš zato i nevidljivo, skriveno iza simbola koji skreće pažnju i ometa nas da zapravo bolje sagledamo sadržaj. Kao tatoo umetnica poznata je po simboličnim umetničkim ilustracija koje izrađuje u vidu tetovaža svojim klijentima.
Izložba “Vertigo” u Gradskoj galeriji predstavlja radove u kojima se mešaju jake emocije, Ivini snovi, želje, strahovi i sve ono što doživljava i o čemu razmišlja neprestano crtajući i popunjavajući stranice bloka koji uvek nosi sa sobom. Koncept izložbe je Ivina želja da u galeriji predstavi atmosferu vrtloga emocija gde bi posetioci mogli da prepoznaju način nastanka njenih radova. Kako sama umetnica ističe taj proces je i njoj samoj vrlo kompleksan jer kreće od jedne ideje koja se zatim razvija u često neočekivanim pravcima. Iva smatra da njeni radovi često nisu završeni i da tako na neki način predstavljaju konstantan proces rada. Njena inspiracija je prepuštanje osećanjima koji joj vode ruku kroz neočekivane doživljaje kreiranja.
Iva pokušava da svojim radovima uznemiri, pokrene, izazove posmatrača a sebe svakako prepušta slobodi izražavanja kroz kreativni proces.
Tokom otvaranja izložbe u ponedeljak, 19. septembra u 20 h publika će imati priliku da prisustvuje performansu gošće umetnice Sare Jovanović. Sara svoj rad opisuje kao vrtlog emocija koje doživljavamo tokom života: u detinjstvu, tokom odrastanja i momentu nadomak smrti. Pomešane ekspresije često su dobar materal za stvaranje umetničkog dela. Ovo je performans koji postavlja pitanja a u najboljem slučaju možda nam da i neki odgovor.
Izložba se može posetiti svakodnevno do 30.9. od 16 do 21h.

September 19 @ 20:00 — September 30 @ 20:00
20:00 — 20:00 (264h)

Did you like this? Share it!