„Peace.Love.“
13. rođendan KC Grad
 
Peace.Love.
 
Izložba
 
Kc Grad tradicionalno slavi rodjendan sa Ambasadom Kraljevine Holandije, uz čiju podršku je stari magacin iz 1883 transformisan u danasnji nezavisni kulturni centar.
Izlobu “Peace.Love” otvoriće NJE Joost Reintjes, Ambasador Kraljevine Holandije.
 
Sasvim je očekivano da ulazak u tinejdžersko doba donosi velike promene u život mlade osobe. Otkrivati, istraživati, pronalaziti svoj svet… Biti pomalo lenj, zbunjen, ponekad ljut na sve oko sebe, ali zainteresovan za svoje društvo, za novu muziku, za svoj sopstveni stil. I naravno razmišljati o svojoj budućnosti, brinuti o okolini i bliskim osobama, postajati odgovoran….
 
Tako i KC Grad ulazi u svoje tinejdžersko doba… I jako smo ponosni na činjenicu da smo 13 godina sa vama!
13. rodjendan želimo da obeležimo izložbom plakata simboličnog naslova „Peace.Love.“. Na naš poziv da učestvuju u ovom projektu rado su se odazvali: Slavimir Stojanović Futro, Monika Lang, Zvezdana Stojmirović, Slaviša Savić, Katarina Mrčela, Jovana Krneta, Dima Pantyushin.
 
Naslov izložbe naravno upućuje na ono što jedino možemo poželeti u ovom trenutku, na ličnom, lokalnom, ali i globalnom nivou. Po nama na žalost svelo se na osnovno… Ljudi, stanite i razmislite malo, brinite jedni o drugima, brinite o našoj okolini, ne trujte, ne otimajte, ne ubijajte. Sve to su na ovim prostorima već prošle generacije čija su deca sada upravo tinejdzeri koji tek treba da otkriju svet. Novi mladi, pametni, talentovani, spremni za život zaslužili su da napreduju, a ne da nazaduju i strepe od haosa.
 
Izložba „Peace.Love.“ predstaviće ilustracije / plakate 13 izuzetnih umetnika. Radovi će se naći u prodaji, a prihod od prodaje namenjen je organizacijama koje rade sa izbeglicama.
 
Autor projekta je umetnička direktorka Kc Grad-a, Ljudmila Stratimirović.
 
Izložba se otvara u ponedeljak 25. aprila u 20h u Gradskoj galeriji, KC Grad.
Galeriju možete posetiti svakog dana od 16 do 20h do 30. Aprila
 
Link ka zvaničnom eventu: https://fb.me/e/1s4eDq5D5 
 
Cover ilustracija: Slavimir Stojanović Futro

April 25 @ 20:00 — April 30 @ 20:00
20:00 — 20:00 (120h)

Did you like this? Share it!