Booking / Treća neuništiva stvar / Marija Dragnić
PAŽNJA! PAŽNJA! POEZIJA! Novo Booking izdanje donosi nam dugoočekivano predstavljanje knjige poezije “Treća neuništiva stvar” pesnikinje Marije Dragnić koje će biti održano u sredu 16.11. od 19:00h u KC Grad.
U hladnoj novembarskoj večeri utoplićemo se uz poeziju u prijateljskoj atmosferi. Zato sa pesnikinjom u ispredanju noći učestvuje i kosmički tim drugara u sastavu: Srđan Gagić, Filip Grujić, Nikola Đurica, Marko Kragović, Aleksa Krstić, Katarina Mitrović, Lazar Pavlović, Radmila Petrović, Šimon Cubota i Jovana Milovančević.
U drugom delu večeri, za nas muziku pušta DJ Gilip Frujić, a mi IGRAMO, IGRAMO, IGRAMO jer i radost je neuništiva!
Marija Dragnić rođena je u Nikšiću 1990. godine. Pesme su joj objavljivane u relevantnoj književnoj periodici u regionu, kao i na internet portalima za književnost i kulturu. Objavila je knjige poezije Konfabulacije (Bijelo Polje: Ratkovićeve večeri poezije, 2019; Beograd: PPM Enklava, 2019.), Mi, marije (Podgorica: Fokalizator, 2020; Beograd: PPM Enklava, 2020.) i Treća neuništiva stvar (Beograd: PPM Enklava, 2022). Dobitnica je više regionalnih nagrada za poeziju. Član je osnivačkog i uredničkog tima izdavačke kuće Raštan izdavaštvo. Organizuje tematske književno-muzičke večeri pod nazivom SVI MI.
Ova zbirka je album razglednica iz noćnih lutanja gradovima, dirljiv pesnički katalog prijatelja, senzualna posveta ljubavnicima, napet susret junakinje i njene senke, a iznad svega izraz nedvosmislene predaje poeziji, koja se javlja kao konačno, neuništivo i često jedino moguće ishodište najintenzivinijih iskustava koja u ovoj poeziji obavezno izrastaju u gotovo arhetipske slike i situacije.
Srđan Gagić
Cena karte i podrška Booking sceni: 150 rsd

November 16 @ 19:00
19:00 — 23:00 (4h)

Did you like this? Share it!