Booking / Strah od reka / Anđela Đokić
U okviru još jednog septembarskog izdanja naše Booking platforme predstavljamo zbirku poezije pod nazivom “Strah od reka”, pesnikinje Anđele Đokić, dobitnice nagrade “Timočka lira” 2021, koju, tradicionalno, za najbolja ostvarenja u oblasti poezije dodeljuju Radio Beograd 2 i Festival kulture mladih u Knjaževcu.

Sa autorkom će razgovarati dr Sonja Milovanović Kovljanić koja je, govoreći o Anđeli, rekla da ona “svoje pesme pretače u jedan katalog strahova, koji postepeno prerasta u priču o njegovom prevazilaženju. Samoća i osećaj praznine gone osetljivo biće da se uvuče u mračnu rupu, u sopstvenu ljušturu. Zato srećna deca retko spavaju, a nesrećna često maštaju.”

Nakon razgovora, Endži bira muziku.

Cena karte i podrška Booking sceni: 150 rsd

***

Anđela Đokić rođena je 1993. godine u Beogradu. Studirala je norveški jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu, pored toga bila je stipendistkinja Univerziteta u Agderu i Univerziteta u Helsinkiju. Dobitnica je nagrade „Timočka lira“ za 2021. godinu. Strah od reka je njena prva objavljena knjiga. Piše poeziju i prozu, predaje norveški jezik i bavi se muzikom.

September 20 @ 19:00
19:00 — 22:00 (3h)

Did you like this? Share it!